Sistemul informatic al oraşului belgian Liège era paralizat de luni de un atac cibernetic de tip ransomware, care a paralizat anumite servicii municipale şi care solicită o răscumpărare în bitcoin, relatează radiodifuzorul belgian RTBF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale denunţă un act ”de natură criminală”.

Un mesaj de alertă a fost afişat pe site-ul oficial al Primăriei din Liège, în care se precizează care sunt serviciile afectate de atacul cibernetic.

Starea Civilă, care eliberează între altele ceritifcate de căsătorie, naştere, deces nu poate emite documente, iar serviciul destinat străinilor sau călătoriilor sunt de asemenea afectate.

Primăria din Liège precizează într-un comunicat că nu este o listă exhaustivă şi că alte domenii ar putea fi încetinite.

Potrivit RTC Télé Liège, programul ransomware folosit în acest atac se numeşte Ryuk.

Este vorba despre acelaşi program folosit anterior într-un atac vizând sisteme informatice ale unor spitale din regiunea Liège.

Autorităţile belgiene îndeamnă persoanele care au nevoie de acces la serviciile afectate să se ducă la primărie, în contextul în care niciun demers online nu era accesibil.

Acest tip de programe informatice malware se infiltrează prin trimiterea unor e-mailuri de tip phishing.

O anchetă cu privire la acest atac cibernetic a fost lansată de către autorităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.