Piaţa în care se află sediul Ambasadei Statelor Unite la Moscova a fost denumită Piaţa Republicii Populare Doneţk, printr-o decizie a autorităţilor, care au dorit astfel să omagieze separatiştii pro-ruşi din Ucraina, o modalitate de a denunţa sprijinul american oferit Kievului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ambasada Statelor Unite în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunţat Primăria Moscovei într-un comunicat.

Misiunea diplomatică se află de acum înainte la numărul 1, Piaţa Republicii Populare Doneţk, numele unuia dintre cele două teritorii separatiste ale regiunii ucrainene Donbas, a cărei independenţă Rusia a recunoscut-o în februarie, chiar înainte de a lansa invazia asupra Ucrainei.

Numele a fost dat unei intersecţii care până în prezent nu avea nume, învecinată cu ambasada. Numele străzilor din jurul misiunii diplomatice nu se schimbă.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă în urma unui vot online organizat de autorităţile moscovite, la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului de presă al Primăriei.

Decizia Moscovei aminteşte de o măsură similară luată de Statele Unite. În 2018, o porţiune a străzii pe care se află Ambasada Rusiei la Washington a fost redenumită ”Boris Nemtsov Plaza”, un omagiu adus memoriei opozantului rus Boris Nemţov, ucis în 2015 chiar lângă zidurile Kremlinului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.