Primăria Budapestei va introduce, începând cu luna octombrie, un sistem de subvenţii pentru plata utilităţilor: familiile cu copii, cei care primesc pensie de boală şi alte categorii de persoane care se află într-o situaţie dificilă, precum şi pensionarii a căror pensie este foarte mică vor primi un sprijin anual de 48 000 de forinţi, a anunţat primarul general al capitalei maghiare, Gergely Karácsony, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subvenţia va fi acordată sub forma unei reduceri aplicate facturilor de energie electrică, gaze, apă şi termoficare ale acestor persoane.

Cei care primesc o pensie mai mică decât pensia medie reală vor beneficia de un sprijin de 24 000 de forinţi (aproximativ 57 de euro), a explicat edilul.

Karácsony a mai spus că propunerea sa a fost aprobată miercuri de către Consiliul pentru Problemele Vârstnicilor.

Sistemul va fi operaţional de la 1 octombrie, persoanele îndreptăţile vor putea aplica pentru subvenţie începând cu această dată, a explicat primarul Budapestei.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.