Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a acuzat Rusia că ”poartă război împotriva copiilor” ucraineni şi ”viitorului” întregii ţări. Cel puţin 3 persoane au murit şi alte 12 au fost rănite în cursul nopţii în urma unor bombardamente ale forţelor ruse care au vizat o şcoală şi un internat de în oraşul Novhorod-Siverskîi, din nordul ţării, a mai declarat Zelenska, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară (n.r. miercuri seara), armata rusă a lansat rachete dintr-un avion şi a vizat o şcoală şi un internat din oraşul Novhorod-Siverskîi, din regiunea Cernihiv. Salvatorii sunt în prezent la locul incidentului, dar ştim deja că există 3 morţi şi 12 răniţi. Bombardamentul a avut ţinte clare”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei, joi, într-o postare pe Telegram.

”Ruşii, care pretind că atacă doar bazele militare, poartă un război împotriva copiilor noştri. De fapt, ei poartă un război împotriva viitorului nostru", a afirmat ea joi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Zelenska a adăugat că, potrivit Ministerului Educaţiei şi Ştiinţelor din Ucraina, 1.635 de instituţii de învăţământ din ţară au fost avariate de bombardamente, 126 fiind complet distruse.

”În prezent, în întreaga lume se dezbate dacă acţiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeţi, priviţi harta. În fiecare zi apare acolo o nouă şcoală sau grădiniţă, care a fost distrusă în mod deliberat cu un cinism fără precedent de către ruşi", a spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.