Regele Charles al III-lea urmează să asiste la 17 iunie, pentru prima oară de la urcarea sa pe tron, la o defilare anuală care marchează ziua sa de naştere, anunţă joi Palatul Buckingham, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranii britanici îşi sărbătoresc în două rânduri ziua de naştere, şi anume - în privat - de ziua lor, iar apoi în cadrul unei ceremonii oficiale, în luna iunie, potrivit unei tradiţii vechi de secole, pentru a evita capriciile stării vremii.

Elizabeth a II-a, născută la 21 aprilie 1926, a procedat în acest fel, iar la fel face şi Charles, născut la 14 noiembrie 1948, care şi-a sărbătorit de curând împlinirea vârstei de 74 de ani, la puţin timp după ce a devenit rege, la moartea mamei sale, la 9 septembrie.

Această ceremonie - denumită ”Trooping the colour” (”Salutul culorilor”) îşi are originea în pregătirile de război, când toate steagurile le erau arătate militarilor, pentru a le recunoaşte în haosul luptei.

Suveranul britanic urmează să participe la 17 iunie la defilare, la care urmează să ia parte 1.400 de militari, 200 de cai şi 400 de muzicieni, de la Palatul Buckingham, potrivit tradiţiei, şi până la Piaţa Horse Guards Parade, pe bulevardul Mall, precizează într-un comunicat Palatul Buckingham.

Defilarea se încheie în general cu o paradă aeriană, la care familia regală asistă de la balconul Palatului Buckingham.

Palatul mai anunţă promovarea la gradul de colonel a regimentelor care participă la defilare ale reginei Camilla, ale moştenitorului tronului, prinţul William, şi ale soţiei acestuia, Kate.

Această defilare urmează să aibă loc la un pic mai bine de o lună de la ceremonia e încoronare a lui Charles al III-lea - la 6 mai -, pe care familia regală intenţionează să o modernizeze şi să o facă mai modestă faţă de ceremonia grandioasă a încoronării lui Elizabeth a II-a, în 1953.

În 2021, ”Salutul culorilor” a avut loc în cadrul festivităţilor Jubileului de Platină, care a marcat 70 de ani de domnie ai lui Elizabeth a II-a, în cursul cărora ea şi-a făcut două apariţii scurte la balconul palatului său de la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.