Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez şi preşedintele Cataloniei, Quim Torra, au căzut de acord miercuri seară să se întâlnească lunar pentru a găsi soluţii juridice în „conflictul politic”, informează TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul şi Generalitat au convenit, miercuri, la Palatul Moncloa, ca masa dialogului asupra „conflictului politic” din Catalonia să se reunească lunar şi să caute un posibil consens „în conformitate cu securitatea juridică”.

Următoarele întâlniri vor avea loc, alternativ, la Madrid şi Barcelona. Luna viitoare, oficialii se vor întâlni în capitala catalană.

La întâlnirea de miercuri, care a durat trei ore, au participat 15 reprezentaţi: opt din partea conducerii Cataloniei şi şapte din partea Guvernului spaniol.

Într-un comunicat comun, cele două părţi au transmis că au fost puse bazele dialogului, stabilind metodologia şi punându-se de acord privind „natura politică a conflictului” catalan care necesită „o soluţie politică”. Quim Torra a asigurat că nu va părăsi masa dialogului.

Sánchez şi Torra au făcut primul pas, iar acum vor delega restul negocierilor grupurilor de lucru.

La fiecare şase luni, masa de dialog completă se va întâlni pentru a face un bilanţ al reuniunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.