Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a declarat joi că este posibil să îşi folosească dreptul de veto pentru a bloca o decizie a Consiliului European privind migraţia, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o posibilitate pe care nu vreau să o iau în considerare, dar dacă se va ajunge la acest lucru, nu vom avea concluzii comune”, a declarat Conte în faţa reporterilor atunci când a ajuns la primul său summit al Consiliului European.

El a adăugat că summit-ul „va fi un moment cheie” având în vedere importanţa sa pentru viitoarele politici privind imigraţia.

„Am văzut multe demonstraţii de solidaritate dar Italia are nevoie de fapte concrete. Sunt pregătit să suport toate consecinţele posibile”, a afirmat Conte.

Subiectul migraţiei va fi printre cele mai importante şi tensionate dintre cele aflate pe agenda summit-ului.

Coaliţia aflată la guvernare în Italia a adoptat o atitudine dură faţă de sosirea migranţilor şi a cerut ca responsabilitatea să fie împărţită în mod egal de-a lungul blocului european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.