Sute de protestatari l-au întâmpinat pe prim-ministrul indian Narendra Modi la sosirea sa la Londra. Oamenii au protestat faţă de creşterea îngrijorătoare a cazurilor de violenţă sexuală din India, acolo unde au avut loc recent două cazuri brutale de viol, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii au afişat pancarte pe care era scris "Modi du-te acasă” şi "Suntem împotriva agendei de ură şi lăcomie a lui Modi” şi s-au adunat în faţa Guvernului britanic şi a Parlamentului, acolo unde Modi a ajuns pentru discuţii cu prim-ministrul Theresa May.

O fată în vârstă de opt ani din statul nordic Jammu şi Kashimir a fost răpită, drogată şi ţinută captivă pentru câteva zile, timp în care a fost violată, pentru ca apoi să fie ucisă, iar acest caz a şocat India.

În celălalt caz, un parlamentar din partidul lui Modi este acuzat că a violat o adolescentă. Abia după ce fata a ameninţat că îşi va da foc au fost luate măsuri împotriva politicianului. Tatăl ei a murit la scurt timp din cauza rănilor suferite cât timp a fost reţinut de poliţie.

În urma celor două cazuri, au izbucnit proteste masive în toată India.

Aproape 40% dintre victimele violurilor din India sunt copii, iar numărul violurilor a crescut cu 60% în 2016 faţă de 2012, ajungând la 40.000.

Modi a promis că va face dreptate indiferent de cine este responsabil în cele două cazuri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.