Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, nu trebuie să se izoleze după ce au avut contact cu ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, confirmat cu Covid-19 în urmă cu o zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Downing Street a transmis că cei doi vor face parte dintr-un program pilot, în care testarea zilnică înlocuieşte autoizolarea, informează BBC.

Ei trebuie să se autoizoleze când nu lucrează şi vor derula doar activităţi esenţiale, a spus un purtător de cuvânt.

Javid a primit rezultatul pozitiv sâmbătă dimineaţă, după ce cu o zi înainte avusese o întâlnire în Downing Street.

Boris Johnson şi Rishi Sunak au fost contactaţi de NHS ca fiind contacte ale lui Javid.

Downing Street se numără între cele 20 de organizaţii din sectoarele privat şi public care fac parte din programul pilot în care contactele apropiate celor confirmaţi cu Covid-19 sunt testate zilnic.

Numărul cazurilor zilnice depistate în Regat creşte continuu, cu peste 50.000 înregistrate în fiecare dintre ultimele două zile, cele mai mari cifre raportate în ultimele şase luni.

Ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat sâmbătă că este contaminat cu SARS-CoV-2 şi că simptomele pe care le prezintă sunt uşoare.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, el a scris: „În această dimineaţă am primit un rezultat pozitiv la testul Covid-19. Aştept rezultatul PCR, dar, din fericire, am ambele doze de vaccin şi simptomele sunt uşoare”.

Ministrul se află în izolare, acasă, şi va continua să lucreze de acolo. Între timp, a declarat că rezultatul testului PCR a confirmat boala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.