Prim-ministrul britanic Boris Johnson este aşteptat să discute cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre viitorul negocierilor comerciale post-Brexit, duminică, în jurul prânzului, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţiile între oficialii celor două părţi au început la Bruxelles la ora locală 09:00. Este ultima zi în care trebuie luată o decizie.

Johnson a declarat că e puţin probabil ca Marea Britanie şi Uniunea Europeană să ajungă la o înţelegere.

Ursula von der Leyen a precizat că no-deal (niciun acord) este cel mai probabil final al discuţiilor „dificile”.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat, duminică, pentru Sky News: „Vrem să fim trataţi ca orice altă democraţie independentă respectabilă. Dacă UE poate accepta asta la un nivel politic, atunci există toate motivele să fim încrezători, dar mai este, cred, mult până acolo”.

Punctele cheie ale acordului post-Brexit sunt reprezentate de legile concurenţei şi de drepturile privind pescuitul. 

Raab a adăugat că Marea Britanie nu va fi mai puţin în siguranţă fără un acord comercial şi că restricţiile de securitate ale UE sunt mai puţin puternice decât cele pe care Regatul vrea să le impună. Referitor la agricultură, Raab a susţinut că tarifele vor fi „devastatoare pe partea UE”.

Marea Britanie va continua să lucreze cu partenerii din UE indiferent de ce se va întâmpla la discuţiile cu oficialii Blocului, a completat el.

Johnson va discuta telefonic cu von der Leyen, la ora României 13:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.