Unul dintre cei 18 coinculpaţi împreună cu fostul preşedinte american Donald Trump, Scott Hall, în vârstă de 59 de ani, cu privire la încercări ilegale de inversare a rezultatului alegerilor din 2020 în statul Georgia a pledat vinovat, în cadrul unui acord cu acuzarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scott Hall, vizat de şapte capete de acuzare, a pledat vinovat de cinci delicte de complot în vederea unui amestec în îndeplinirea îndatoririlor electorale vineri, într-o audiere în faţa unui judecător din comitatul Fulton, Scott McAfee.

El a fost condamnat la cinci de închisoare - cu suspendare -, la plata unei amenzi în valoare de 5.000 de dolari şi la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

El s-a angajat să le scrie o scrisoare în care să le ceară scuze alegătorilor din Georgia şi să depună mărturie în procese viitoare ale altor inculpaţi.

Cei 19 inculpaţi, citaţi în actul acuzării, prezentat la 14 august, la Atlanta, capitala statului, în virtutea unei legi privind infracţionalitatea în bandă organizată, pledau anterior, toţi, nevinovat.

Ei nu vor fi judecaţi toţi în acelaşi timp, însă avocaţii Sidney Powell şi Kenneth Chesebro au cerut un proces rapid, care urmează să înceapă la 23 octombrie.

Nicio dată nu a fost stabilită cu privire la 16 inuclpaţi, inclusiv Donald Trump şi avocatul său personal Rudy Giuliani.

Donald Trump, favorit în alegerile primare republicane, îşi denunţă problemele judiciare drept ”amestecuri electorale”, la instigarea administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, cu scopul de a-l înlătura din cursa la fotoliul de la Casa Albă, în 2024.

Spre deosebire de procedura complexă din Georgia, dosarul instruit la nivel federal de către procurorul special Jack Smith cu privire la presupuse tentative ilegale de obţinere a inversării rezultatelor votului obşinut de către Joe Biden are un singur inculpat - Donald Trump.

Procesul la un tribunal federal la Washington este prevpzut să înceapă la 4 martie şi urmează să dureze aproximativ patru săptămâni, potrivit lui Jack Smith.

În Georgia, acuzarea mizează pe un proces de patru luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.