Şeful grupării paramilitare Wagner, Evghnei Prigojin, a fost informat - înainte de rebeliune - că mercenarilor săi avea să nu li se mai permită să participe la ”operaţiunea militară specială” din Ucraina, dezvăluie joi două agenţii de stat ruse de presă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată deoarece Prigojin a refuzat să dea curs unui ordin al Ministerului rus al Apărării, care obliga toate grupările de mercenari care luptă în Ucraina să încheie contracte cu ministerul, dezvăluie preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Andrei Kartapolov, citat de agenţiile ruse presă Tass şi RIA Novosti.

Prigojin a fost informat că Wagner nu avea să mai primească fonduri de la Ministerul rus al Apărării, dezvăluie Kartapolov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.