Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin dă asigurări sâmbătă, într-un mesaj audio postat pe Telegram, că a cucerit cartierul general al armatei ruse la Rostov-pe-Don ”fără să tragă un foc de armă” şi că are susţinerea populaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De ce ne susţine ţara? Pentru că facem un marş al dreptărţii”, subliniază el.

Prigojin a fost acuzat sâmbătă de către preşedintele rus Vladimir Putin de ”trădare”.

”Noi am intrat în Rostov şi, fără să tragem un singur foc, am preluat sediul cartierului general”, subliniază Prigojin.

Sirene de ambulanţe şi de poliţie răsunau sâmbătă la Rostov-pe-Don - o poziţie strategică a comandamentului rus în operaţiunile ucrainene -, în care Wagner anunţă că a preluat controlul unor instalaţii-cheie, relatează de la faţa locului jurnalişti AFP.

Într-o intersecţie mare din centrul oraşului se afla un vehicul blindat, echipat cu o mitralieră şi aproximativ 12 oameni în uniformă de camuflaj, care poartă banderole argintii pe braţ.

Vehicule blindate de transport de trupe şi tancuri erau staţionate în alte părţie ale centrului oraşului, lângă un magazin de jucării şi un circ.

Prigojin a anunţat că trupele sale au preluat controlul atât al principalului centru rus de comandament militar de operaţiuni în Ucraina, cât şi al unei baze aeriene din oraş.

Guvernatorul oblastului, Vasili Golubev, i-a îndemnat pe locuiutori să iasă din casă doar în caz de necesitate absolută şi a subliniat că orice adunare în masă prevăzută în oraş a fost anulată.

El a cerut populaţiei să nu folosească autostrada M4 - principala axă rutieră care leagă Moscova de sudul Rusiein -, deoarece anumite tronsoane au fost închise şi s-au format cozi mari de maşini.

Transportul public municipal continua să funcţioneze în Rostov-pe-Don, însă traseele au fost modificate în vederea evitării centrului oraşului, a anunţat Golubev.

”Situaţia (...) necesită o concentrare maximă a eforturilor în vederea menţinerii ordinii”, a subliniat el pe reţele de socializare.

”Forţele de ordine fac tot ceea ce este necesdsar pentru a asigura siguranţa locuitorilor regiunii noastre”, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.