Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, anunţă vineri că organizaţia urmează să formeze miliţii şi să construiască fortificaţii în două regiuni din Rusia situate la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania militară privată Wagner ajută şi va ajuta populaţia din teritoriile de frontieră (cu Ucraina) să primească o formare, să construiască instalaţii, să pregătească oamenii şi să organizeze miliţii”, anunţă Prigojin citat de serviciul de presă al societăţii sale, Concord.

El nu a publicat însă elemente prin care să-şi siusţină spusele.

Potrivit lui Progojin, aceste noi activităţi au început în regiunile ruse Belgorod şi Kursk, atinse cu regularitate în ultimele luni de tiruri atribuite de către Moscova armatei ucrainene.

Obiectivul, anunţă Prigojin, este construirea unor ”lucrări fortificate şi centre de formare de miliţieni în regiunile frontaliere”.

”Cine vrea pacea se pregăteşte de război. trebuie să fim mereu pregătiţi să ne apărăm pământul”, afirmă el.

Începând din 2014, mercenari din cadrul grupului Wagner sunt acuzaţi de faptul că servesc interesele regimului lui Vladimir Putin în numeroase zone de conflict, din Siria şi până în Ucraina şi din Africa în America de Sud.

În ultimele luni, gruparea operează în mod activ pe frontul ucrainean, în susţinerea armatei ruse.

Ea este acuzat de faptul că a bătut puşcăriile din Rusia în vederea recrutării de deţinuţi care să lupte în Ucraina, în schimbul reducerii pedepsei.

În septembrie, Evgheni Prigojin, în vârstă de 61 de ani, a recunoscut că a înfiinţat această organizaţie paramilitară, după ce a negat timp de ani de zile acest lucru.

Săptămâna aceasta, el s-a lăudat că desfăşurat operaţiuni de influenţare a alegerilor în Statele Unite,

Evgheni Prigojin operează în prezent în Rusia fără mască, un semn al unei anumite ascensiuni, după ofensiva Kremlinului în Ucraina şi lansarea unei mobilizări militare în ţară, în urma unor înfrângeri ale armatei ruse pe front.

În octombrie, el a deschis cu mare pompă, într-o clădire de sticlă din Sankt Petersburg, cartierul general al ”companiei militare private Wagner”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.