Necesitatea prezentării paşaportului sanitar va fi extinsă în Franţa, începând din luna august, şi se va aplica la cafenele, restaurante, centre comerciale, spitale, aziluri, dar şi avioane, trenuri şi autocare, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron a explicat că "doar persoanele vaccinate şi persoanele testate negativ vor putea accede în aceste locuri, indiferent că sunt clienţi sau salariaţi".

Macron a mai spus că "din toamnă, faimoasele teste PCR se vor face contra cost, excepţie fiind dacă a fost prescris de medic".

"Voi convoca Parlamentul în sesiune extraordinară de la 21 iulie pentru examinarea unui proiect de lege. Vom extinde la maxim paşaportul sanitar, pentru a vă face să vă vaccinaţi în număr cât mai mare", a precizat Macron.

Va fi o vară de vacanţă, de întâlniri, dar şi de vigilenţă, de luptă împotriva virusului şi de vaccinare, a mai spus preşedintele, care a adăugat: "La revenirea din vacanţă vom avea întâlnire cu viitorul nostru"

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.