Preţul alimentelor din Marea Britanie a atins ”cea mai mare rată a inflaţiei din august 2008”, pe măsură ce ţara resimte impactul războiului din Ucraina, potrivit British Retail Consortium (BRC) şi indicelui NielsenIQ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În general, ”inflaţia alimentară s-a accelerat puternic şi a ajuns la 9,3% în august, în creştere de la 7,0% în iulie”, fiind ”cea mai mare rată a inflaţiei din august 2008”, se arată în raportul publicat miercuri.

Inflaţia preţurilor în magazin a atins un nou maxim în august.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Războiul din Ucraina şi creşterea ulterioară a preţului hranei pentru animale, îngrăşămintelor, grâului şi uleiurilor vegetale au continuat să crească preţurile alimentelor”, a declarat directorul executiv al BRC, Helen Dickinson.

Inflaţia alimentelor proaspete, în special, a crescut la cel mai ridicat nivel din 2008, iar ”produsele precum laptele, margarina şi chipsurile au înregistrat cele mai mari creşteri”, a adăugat Dickinson.

De asemenea, inflaţia în rândul alimentelor proaspete a crescut la 10,5% de la 8,0% în luna iulie.

”Creşterea preţurilor în magazine joacă un rol în creşterea inflaţiei din Marea Britanie, iar unii analişti prevăd că ar putea depăşi 18% în 2023. Situaţia este sumbră atât pentru consumatori, cât şi pentru comercianţi”, a conchis Dickinson.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.