Negocierile cu Moscova în vederea unui acord de pace ruso-ucrainean sunt ”extrem de dficile”, acuză marţi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat o ”lipsă de coerenţă” a ucrainenilor care, în opinia sa, ”creează dfcultăţi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocierile sunt extrem de dificile”, acuză Miahilo Podoliak într-un mesaj transmis presei, în care deplânge faptul că ”partea rusă practică tacticii tradiţionale de presiune publică asupra procesului negocierilor, prin intermediul anunmitor declaraţii”.

”Este clar că partea emoţională, în prezent, în (acest) proces este grea”, cmentează el.

”Delegaţia ucraineană lucrează exclusiv într-un cadru pro-ucrainean şi transparent”, subliniază el.

Sute de cadavre ale unor civili, potrivit autorităţilor ucrainene, au fost descoperite în ultmele zile în localităţi din jurul Kievuluiu, inclusiv la Bucea şi Irpin, după retragerea trupelor ruse - care au ocupat această regiune - la sfârşitul lui martie.

Moscova neagă orice mplicare şi denunţă o ”înscenare” a ucrainenilor cu scopul de a-i face rău.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, marţi, o ”lipsă de coerenţă” a negociatorilor ucraineni, care împiedică, în opinia sa, încheierea unui acord între Kiev şi Moscova în vederea unei încheieri a ofensivei ruse în Ucraina.

”Nu există nicio îndoială (cu prvire la faptul că obectivele ruse vor fi îndeplinite). Ele sunt absolut clare şi nobile (...). Obiectivul principal este de a ajuta oamenii din Donbas”, în estul Ucrainei, unde se află ”republicile” autoproclamate separatiste proruse Doneşk şi Lugansk, a reafrmat Putin pe cosmodromul Vostocini, în Extremul Orient rus, unde s-a întâlnit cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko.

Negocierile între cele două părţi continuă ”online”, a anuţat Mihailo Podoliak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.