De la 1 ianuarie, Belgia a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar pentru a marca evenimentul a publicat un clip video de promovare însoţit de o melodie antrenantă. Numai că o ureche atentă va recunoaşte pe parcursul ei inserturi cu un fel de watermark audio aparţinând Audio Jungle, o bancă de sunete, ceea ce ar putea sugera că fondul sonor a fost descărcat fără ca drepturile să fi fost plătite, scrie presa belgiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Belgia rste un eveniment extrem de politic, care nu ar urma să schimbe în mod fundamental viaţa cetăţenilor belgieni, dar care le dă fiori de emoţie liderilor noştri”, scrie site-ul dhnet.be. „Pentru a sărbători venirea acestei preşedinţii, guvernul belgian a pus la dispoziţie un arsenal de instrumente de comunicare: site-uri dedicate, conturi oficiale pe reţelele sociale şi clipuri promoţionale. Într-unul dintre aceste din urmă videoclipuri, un detaliu audio îi face pe specialiştii în montaj să tresară, iar pe cei care speră la un profesionalism rafinat să scrâşnească din dinţi”, comentează publicaţia citată.

Pe contul oficial X "Preşedinţia belgiană a Consiliului UE 2024" a fost publicat luni un clip video de 45 de secunde în care apare ministrul de externe Hadja Lahbib mergând în pas vioi. O ureche atentă va recunoaşte identificatorul electronic încorporat în melodia veselă şi optimistă care serveşte drept coloană sonoră. Puteţi auzi marca audio a băncii de sunete "Audio Jungle".

Este suficient pentru a ridica câteva sprâncene sarcastice. Pe X, mai mulţi comentatori au luat în derâdere prezenţa acestui watermark audio "jenant". Alţii s-au întrebat dacă nu cumva asta arată că, de fapt, nu s-a plătit pentru drepturile de utilizare a coloanei sonore.

Pentru a descărca una dintre piesele audio anonime de pe audiojungle.net, trebuie plătit între 5 şi 12 dolari, un mic detaliu bugetar în comparaţie cu deficitul de mai multe miliarde de euro de care suferă Belgia. Nu ar exista niciun motiv pentru a nu o face, scrie dhnet.be.

În mod clar, continuă publicaţia, este vorba doar despre o eroare de publicare. Pe contul X al ministrului Lahbib, acelaşi videoclip a fost publicat, dar fără insertul „Audio Jungle”, dovadă că piesa a fost într-adevăr cumpărată. La Derniere Heure spune, de altfel, că a reuşit să obţină confirmarea de la o sursă de încredere că achiziţia a fost într-adevăr făcută.

„La trei zile de la publicare, tweet-ul care include acest videoclip a acumulat peste 160.000 de vizualizări. Această mică scăpare nu este în sine dramatică, dar transmite ideea că lucrurile au fost făcute în grabă, ceea ce zdruncină aparenţa de credibilitate a acestei aventuri. Să sperăm că acest eşec va fi singurul în următoarele şase luni”, este comentariul pe care îl face în încheiere autorul articolului din publicaţia belgiană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.