Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, miercuri, că Turcia nu poate renunţa la relaţiile cu niciunul dintre statele angrenate în conflictul din estul Europei (Rusia şi Ucraina) şi a criticat eforturile diplomatice ale statelor occidentale de a detensiona criza, deoarece nu au avut rezultatele dorite, a transmis postul de televiziune turc NTV, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În timpul unui zbor din Africa, Erdogan a ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia şi-a repetat oferta de a media conflictul dintre Rusia şi Ucraina şi a spus că Turcia, membru NATO, care are relaţii bune cu ambele state, va lua măsuri care să nu afecteze relaţiile bilaterale.
„Nu este posibil să abandonăm niciuna dintre aceste ţări. Scopul nostru este să facem un astfel de pas încât, dacă vrea Dumnezeu, să rezolvăm acest conflict fără a abandona vreunul din state”.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Preşedintele Turciei a îndemnat Ucraina şi Rusia să se întoarcă la masa negocierilor. De asemenea, Erdogan a afirmat că NATO trebuie „să decidă ce poziţie adoptă” după summitul desfăşurat miercuri.
Decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei a provocat reacţii rapide, precum şi o serie de sancţiuni dure din partea puterilor occidentale. Turcia, care se învecinează atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina în Marea Neagră, se opune acestor sancţiuni, în principiu. Cu toate acestea, Turcia a calificat decizia Kremlinului drept inacceptabilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.