Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi seara că s-a decis să-l demită pe directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, înainte să primească o recomandare în acest sens de la adjunctul Procurorului General, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oricum aveam de gând să-l demit pe Comey. Nu contează dacă primeam o recomandare pentru a-l demite pe Comey”, a precizat preşedintele de la Casa Albă.

Reprezentanţii Casei Albe au anunţat iniţial că preşedintele a luat decizia de a-l demite pe Comey după ce a primit o recomandare în acest sens de la Rosenstein. Însă, această poziţie a fost contrazisă de Trump.

De asemenea, preşedintele a atras atenţia că Comey i-a spus că nu este vizat de investigaţia cu privire la presupusele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

”Dacă este posibil, atunci poţi să-mi spui dacă sunt anchetat?”, l-ar fi întrebat Trump pe Comey.

Însă, directorul agenţiei i-a explicat că nu este vizat de FBI.

Trump l-a criticat pe directorul demis, susţinând că acesta făcea mai mult spectacol, în timp ce agenţia era dominată de haos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.