Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a declarat luni că are “inima zdrobită” după tragedia de la Seul de Halloween şi a promis că îi va trage la răspundere pe toţi oficialii găsiţi vinovaţi de reacţia neglijentă. În plus, el a promis o reformă a poliţiei şi a sistemelor de management al siguranţei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Busculada din 28 octombrie de la Seul s-a soldat cu 156 de morţi, majoritatea tineri. În plus, 197 de persoane au fost rănite. Totul s-a întâmplat după ce oamenii au umplut aleile înguste din cartierul Itaewon pentru a sărbători Halloween-ul pentru prima dată după trei ani fără restricţii legate de covid-19.

Yoon a prezentat scuze în timpul unei întâlniri cu privire la revizuirea regulilor de siguranţă, în contextul în care ţara continuă să plângă victimele tragediei de la Seul.

„Nu îndrăznesc să mă compar cu părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele, dar, în calitate de preşedinte care ar trebui să protejeze vieţile şi siguranţa oamenilor, am inima zdrobită. Îmi pare rău şi cer scuze familiilor îndoliate care suferă o tragedie de nedescris şi oamenilor care împărtăşesc durerea şi tristeţea”, a spus preşedintele.

Poliţia a fost criticată pentru reacţia sa la producerea tragediei. Au fost mobilizaţi în ziua respectivă doar 137 de poliţişti în zonă, deşi se estima că se vor strânge pentru a sărbători Halloween-ul 100.000 de oameni.

Săptămâna trecută, transcrierea mai multor apeluri de urgenţă efectuate din orele premergătoare tragediei a arătat că oamenii au avertizat cu privire la o eventuală busculadă şi au cerut să se intervină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.