Preşedintele senegalez Macky Sall, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Uniunii Africane, urmează să se întâlnească vineri cu omologul său rus Vladimir Putin în staţiunea Soci, la Marea Neagră, pentru a discuta despre ”eliberarea stocurilor de cereale şi îngrăşăminte” din Ucraina, a anunţat, joi, preşedinţia Senegalului, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele senegalez Macky Sall, vizitează Rusia, deoarece ”blocarea (exporturilor de cereale şi îngrăşăminte (afectează în special ţările africane”, a adăugat preşedinţia senegaleză.

Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe eforturile Uniunii Africane ”de a contribui la aplanarea războiului din Ucraina”.

Kremlinul a anunţat că cei doi şefi de stat vor discuta despre interacţiunea Rusiei cu Uniunea Africană, ”inclusiv extinderea dialogului politic şi a cooperării economice şi umanitare”.

Vineri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că 22 de milioane de tone de cereale, adică aproximativ jumătate din proviziile de cereale ale Ucrainei destinate exportului nu pot părăsi porturile ucrainene, deoarece Rusia blochează principalele rute de export prin Marea Neagră şi Marea Azov.

Kremlinul a respins în mod repetat acuzaţiile că ar fi blocat exportul cerealelor din Ucraina şi a acuzat Occidentul de acţiuni care au dus la această criză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.