Preşedintele Senatului Republicii Cehe, Milos Vystrcil, vicepreşedintele Senatului, Jiri Ruzicka, senatorul Pavel Fischer, precum şi senatori polonezi în frunte cuTomasz Grodzki au sosit cu trenul la Kiev, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, conform site-ului de ştiri ceh Novinky, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem pregătiţi să vorbim în parlamentul ucrainean şi presupun că vom vizita şi satele din suburbii (ale Kievului) care au fost afectate semnificativ de agresorul rus, inclusiv genocidul care a avut loc acolo”, a spus Vystrcil la sosirea la Kiev.

În cursul zilei de joi, Vystrcil a postat pe reţelele sociale o fotografie care îi înfăţişa pe senatori în tren, însoţită de descrierea: ”Există invitaţii care nu sunt respinse”.

În urmă cu o lună, premierul ceh, Petr Fiala, a vizitat Kievul împreună cu omologii săi polonez şi sloven, Mateusz Morawiecki şi Janez Jansa, precum şi cu vicepremierul polonez, Jaroslaw Kaczynski. Oficialii s-au întâlnit în capitala Ucrainei cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denîs Şmîhal. Scopul vizitei lor a fost o demonstraţie de sprijin pentru Ucraina.

Săptămâna trecută, Senatul ceh a aprobat un aviz conform căruia Rusia ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru războiul împotriva Ucrainei, inclusiv să plătească despăgubiri

Camera superioară a parlamentului ceh a mai precizat că uciderea civililor în aşezările ucrainene poartă toate semnele unei crime de război conform dreptului internaţional, răpirea populaţiei ucrainene în Rusia este nejustificată şi oficialii ruşi responsabili pentru crimele de război ar trebui să fie aduşi în faţa justiţiei şi pedepsiţi. Camera inferioară a adoptat o rezoluţie aproape identică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.