Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că încă mai speră ca liderul rus Vladimir Putin să viziteze Turcia luna aceasta, în timp ce Ankara depune eforturi pentru a restabili un acord care permite Ucrainei să îşi exporte cerealele prin Marea Neagră, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există încă o dată precisă, dar ministrul meu de Externe şi şeful serviciilor de informaţii poartă discuţii”, a declarat vineri Erdogan. „Cred că această vizită va avea loc în luna august”.

El a declarat că este pe aceeaşi lungime de undă cu Rusia în ceea ce priveşte necesitatea de a exporta cereale către ţările africane mai puţin dezvoltate. „Vom transforma cerealele din Marea Neagră în făină şi le vom transporta în ţările africane sărace şi mai puţin dezvoltate”, a spus el.

Luna trecută, Erdogan a anunţat că Putin va vizita Turcia în august, în timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Dar Moscova s-a supărat când Zelenski s-a întors de la Istanbul în iulie cu cinci comandanţi de rang înalt din controversatul regiment Azov, care ar fi trebuit să rămână în Turcia până la sfârşitul conflictului, conform unui acord de schimb de prizonieri cu Moscova. În cadrul acestuia, peste 200 de luptători Azov au fost eliberaţi în schimbul a 55 de soldaţi, ofiţeri şi piloţi ruşi, precum şi politicianul Viktor Medvedciuk, un aliat al lui Putin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.