Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, intenţionează să organizeze în următoarele două-trei luni o întâlnire cu Klaus Iohannis în regiunea Cernăuţi. De asemenea, acesta a precizat că a discutat telefonic cu preşedintele român despre graniţa comună dintre România şi Ucraina, precum şi despre regiunea Cernăuţi, relatează Kiev Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi i-am sugerat că mai bine ne întâlnim la graniţă decât la Kiev [...] Noi am stabilit că această întâlnire va avea loc în două-trei luni”, a declarat preşedintele ucrainean la o reuniune a Admninistraţiei Regionale din Volînia.

Preşedintele Poroşenko a precizat că discuţia s-a concentrat asupra graniţei româno-ucrainene şi regiunii Cernăuţi.

Administraţia Prezidenţială a anunţat de la finele lunii martie că preşedintele Iohannis a acceptat o invitaţie din partea lui Petro Poroşenko de a vizita regiunea Cernăuţi.

Însă, nicio dată pentru această vizită nu a fost anunţată anterior de către reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.