Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a afirmat sâmbătă, în şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, că „România a ştiut să facă diferenţa clară între soarta cetăţenilor moldoveni, pe de o parte şi scopurile meschine ale conducătorilor Republicii Moldova pe de altă parte”, el mulţumind românilor pentru faptul că nu au renunţat la susţinere chiar şi atunci când au avut parte de o ”atitudine ostilă” din partea politicienilor de la Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Republica Moldova a beneficiat constant de ajutorul şi asistenţa necondiţionată a României. (...) România  a apărat şi promovat de-a lungul anilor cauza Republicii Moldova în rândul instituţiilor Uniunii  Europene cât şi în rândul unor state membre care la diferite etape manifestau atitudini destul de  sceptice faţă de perspectivele Republicii Moldova de a reuşi să-şi croiască calea spre democraţie, cu o economie de piaţă funcţională şi un stat de drept veritabil. România  a ştiut să facă diferenţa clară între soarta cetăţenilor moldoveni, pe de o parte şi scopurile meschine ale conducătorilor Republici Moldova pe de altă parte. Chiar şi atunci când România  a avut parte de o atitudine ostilă din partea unor conducători din Republica Moldova, ea a avut înţelepciunea şi curajul să ajute moldovenii pentru asta în numele cetăţenilor, vă mulţumesc!”, a afirmat Igor Grosu sâmbătă, la Chişinău, în cadrul şedinţei comune. 
Acesta remarcă faptul că „cei care nu şi-au dorit dintotdeauna bunăstarea moldovenilor blochează şi acum reformele şi parcursul european”.
El a făcut referire la „crizele imense” care nu au depins şi nici nu au fost provocate de către moldoveni, subliniind că moldovenii „cred în puterea, în capacitatea de muncă” pe care le au şi au nevoie ca şi Europa „să creadă” în ei.
Şeful Parlamentului de la Chişinău a subliniat modul exemplar în care România şi Republica Moldova au colaborat în problema gestionării refugiaţilor ucraineni, arătând că la fel vor coopera cele două state şi pentru asigurarea rutelor de tranzit pentru exporturile din Ucraina şi pentru susţinerea procesului de reconstrucţie a Ucrainei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.