Preşedintele libanez Michel Aoun a făcut apel la comunitatea internaţională să „facă toate eforturile posibile” pentru ca refugiaţii sirieni să se întoarcă acasă indiferent de situaţia politică de acolo, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aoun a declarat la un summit economic arab în Beirut că Libanul va oferi soluţii pentru întoarcerea în siguranţă a refugiaţilor, în comunicatul final al summit-ului.

De când a început conflictul în Siria în 2011, peste un milion de persoane au trecut graniţa în Liban, majoritatea trăind într-o sărăcie extremă.

ONU susţine că nu există deocamdată condiţiile necesare pentru a trimite refugiaţii înapoi.

„Libanul face apel la comunitatea internaţională pentru a face toate eforturile posibile pentru a oferi condiţii potrivite pentru o întoarcere în siguranţă a refugiaţilor sirieni ... fără să se lege acest lucru de ajungerea la o soluţie politică”, a declarat Aoun.

Politicienii libanezi au cerut în ultimul timp întoarcerea refugiaţilor sirieni acum că preşedintele Bashar al-Assad a recăpătat controlul asupra celei mai mari părţi a ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.