Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a anunţat că îl va însărcina luni pe Benny Gantz, rivalul premierului Benjamin Netanyahu, să formeze un nou guvern, după alegerile din luna martie, potrivit unui comunicat oficial, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gantz, un fost general, a obţinut duminică sprijinul din partea a doua partide importante, în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe Netanyahu, care este cel mai vechi lider în funcţie al Israelului.

”Mâine, preşedintele va încredinţa sarcina de formare a guvernului şefului partidului de centru Albastru şi Alb, Benny Gantz”, a anunţat biroul preşedintelui Rivlin.

Gantz a atras sprijinul Listei Arabe Comune şi al partidului de extremă-dreapta Yisrael Beiteinu, al fostului ministru al Apărării Avigdor Lieberman, ceea ce ii oferă sprijinul a 61 de parlamentari, faţă de 58 în cazul lui Netanyahu.

Netanyahu, aflat la putere în ultimii 10 ani, după un mandat iniţial în perioada 199601999, a negat că ar fi comis orice ilegalitate în trei procese de corupţie.

Urgenţa provocată de coronavirus a dus la restricţii care au amânat, marţi, începutul unui proces în care Netanyahu este acuzat de mită, fraudă şi abuz de încredere, pentru data de 24 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.