Preşedintele israelian Isaac Herzog a fost vaccinat vineri cu a treia doză de vaccin împotriva covid-19, lansând astfel o campanie în Israel în favoarea unei a doua doze de rapel destinată persoanelor în vârstă de peste 60de ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începem campania de vaccinare a rapelului”, a anunţat Herzog, căruia i s-a administrat a treia doză de vaccin anticovid la Spitalul Sheba, situat la periferia oraşului Tel Aviv.

Israelul a autorizat la jumătatea lui iulie administrarea celei de a treia doze de vaccin anticovid persoanelor cu imunodepresiune gravă, adică al căror sistem imunitar le fac deosebit de vulnerabile faţă de noul coronavirus.

Însă, din cauza unei creşter recente a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid a persoanelor în vârstă de 60 de ani şi peste.

FDA NU DĂ UNDĂ VERDE

”Israelu este un pionier mergând înainte cu o a treia doză de vaccin în cazul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi peste”, a declarat vineri premierul Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, care l-a însoţit la spital pe Isaac Herzog, în vederea vaccinării.

”Singurul mod de a învinge covid-19 este să acţionăm împreună. Împreună înseamnă să împărtăşim informaţii, metode, sfaturi, etape practice. Israelul este deschis unei împărtăşiri a tuturir informaţiilor pe care le va obţine prin această măsură îndrăzneaţă”, a anunţat premierul.

Potrivit gigantului farmaceutic american Pfizer - care produce vaccinul folosit majoritar în Israel -, ”studii noi arată că o a treia doză (de vaccin) are efecte neutralizante împotriva variantei delta (care sunt) de cinci ori mai mari la tineri şi de peste 11 ori (mai mari) la persoane mai în vârstă”.

Însă, pentru moment, Autoritatea americană a medicamentului (FDA), căreia Israelul îi urmează în general recomandările, nu a dat undă verde vaccinării cu a treia doză de vaccin a persoanelor în vârstă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.