Preşedintele Paraguayului Horacio Cartes a inaugurat luni, la Ierusalim, ambasada ţării sale în Israel, după exemplul Statelor Unite, un demers de ruptură diplomatică ce-i indignează pe palestinieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartes şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au dezvăluit împreună placa noii reprezentanţe diplomatice, situate într-un bloc turn într-un cartier de periferie din sudul Ierusalimului.

Paraguay a devenit a treia ţară care a rupt cu consensul internaţional care vrea ca ambasadele să fie instalate în afara Ierusalimului, având în vedere statutul disputat al oraşului şi intensificarea conflictului israeliano-palestinian.

Statele Unite şi-au transferat pe 14 mai ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, concretizând una dintre promisiunile internaţionale cele mai controversate ale preşedintelui Donald Trump.

Guatemala a făcut acest demers două zile mai târziu.

”Această decizie suverană este un eveniment istoric pentru legăturile de proetenie viguroasă care unesc Israelul şi Paraguay”, a declarat Cartes.

El a subliniat că transferul coincide cu marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea statului israelian, ”pe care ţara mea l-a ajutat să adere la ONU”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.