Preşedintele Franţei, Francois Hollande, urmează să viziteze luni localitatea Calais, la doar câteva zile după ce a prezentat planul de închidere a taberei de migranţi supranumită ”Jungla”. Hollande se va întâlni cu poliţiştii francezi, autorităţile portuare, precum şi cu politicienii locali, însă este puţin probabil ca acesta să viziteze tabăra, în contextul altercaţiilor violente dintre migranţi, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a anunţat că intenţionează să închidă tabăra de migranţi improvizată şi să-i mute pe migranţi în centre de primire din întreaga ţară.

De asemenea, preşedintele francez a fost adeseori condamnat pentru condiţiile din tabăra de migranţi, recunoscând chiar că acestea sunt inacceptabile.

În timpul vizitei sale de luni, liderul francez va inaugura şi o nouă extindere a portului Calais,

Până la 9.000 de migranţi locuiesc în ”Junglă”, în ciuda condiţiilor inumane. Aceştia au rămas blocaţi în tabăra improvizată în speranţa că vor putea să intre ilegal pe teritoriul Marii Britanii dacă se ascund în tirurile care tranzitează portul Calais.

Un zid de beton de peste un kilometru lungime este construit de-a lungul principalei căi de acces în portul francez, pentru a-i descuraja pe migranţii care încearcă să se ascundă în tiruri. Zidul este finanţat de către partea britanică.

De asemenea, jumătate din tabăra de migranţi a fost distrusă la începutul acestui an, iar preşedintele francez este dornic să închidă întreaga ”Junglă” înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Francois Hollande a promis sâmbătă că va închide complet tabăra de migranţi de la Calais şi va stabili în schimb ”centre de primire şi de orientare” a solicitanţilor de azil.

”Vom asigura o primire umană şi demnă pentru oamenii care vor cere azil”, a declarat preşedintele francez.

În schimb, solicitanţii de azil respinşi vor fi rapid deportaţi de către autorităţile din Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.