Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, criticat din cauza relaţiilor pe care le-a întreţinut în ultimii ani cu Rusia, a dezvăluit marţi că a propus să efectueze o vizită în Ucraina împreună cu alţi şefi de stat, dar că a fost respins de către Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frank-Walter Steinmeier dezvăluie că ar fi urmat să efectueze această vizită împreună cu omologii săi polonez, Andrzej Duda, şi ai ţărilor baltice.

”Eram pregătit să o fac, însă a trebuit să iau act de faptul că Kievul nu dorea”, a declarat Frank-Walter Steinmeier în cadrul unei vizite la Varşovia.

Preşedintele francez în exerciţiu, Emmanuel Macron, a declarat marţi că nu vrea să cedeze acestei ”mode” de a se duce la Kiev, în urma mai multor vizite în capitala ucraineană ale unor lideri ai Uniunii Europene (UE).

Frank Walter Steinmeier a subliniat marţi că nu-şi imaginează o ”întoarcere la normal” cu Rusia guvernată de către omologul său rus, Vladimir Putin.

Şeful statului german a evocat necesitatea acceptării preţului pe care riscă să-l cauzeze acest război rus ţărilor democratice.

”Acest război ne va cere susţnerea, capacitatea de a ne apăra, dispoziţia de a suporta schimbări mult timp de-acum înainte”, avertizează preşedintele Germaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.