Preşedintele finlandez, Sauli Niinistö, a discutat, vineri, cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. De asemenea, şeful statului finlandez va discuta şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în cursul zilei de vineri, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedinţii au discutat despre situaţia războiului din Ucraina şi despre sprijinul şi ajutorul Finlandei pentru Ucraina. Temele specifice abordate au fost nevoia de a asigura o evacuare în siguranţă a civililor prin coridoarele umanitare şi siguranţa instalaţiilor nucleare. Preşedinţii au fost de acord să-şi continue contactele”, se arată într-un comunicat al guvernului finlandez.

Discuţia dintre Niinistö şi Putin este planificată pentru vineri, se mai adaugă în comunicat.

Finlanda se învecinează cu Rusia şi cele două ţări au de mult timp o relaţie neutră. De asemenea, statul finlandez nu este membru al NATO.

Cu toate acestea, Niinistö şi-a exprimat simpatia pentru poporul ucrainean care ”luptă eroic pentru ţara lor” în timpul unei întâlniri cu preşedintele american Joe Biden, pe 4 martie, în Biroul Oval.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.