Preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar Kitarovic, a spus, într-un interviu la Digi 24, că ţara sa respectă Rusia ca putere mondială, ca pe un actor puternic în relaţiile internaţionale şi crede în "abordarea cu dublu sens".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Croaţia este un stat membru UE şi NATO şi ne armonizăm cu toate aspectele politicii europene pentru externe şi de securitate, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile cu Federaţia Rusă. Desigur, noi respectăm Rusia ca putere mondială, ca pe un actor puternic în relaţiile internaţionale şi credem în abordarea cu dublu sens. Pe de o parte, subliniem respectul pentru suveranitatea ţărilor şi integritate teritorială şi independenţa politică şi dreptul fiecărei ţări de a-şi alege aliaţii şi viitorul. Dar, pe de altă parte, trebuie să menţinem un dialog puternic cu Rusia", a afirmat preşedintele Croaţiei.

Kolinda Grabar Kitarovic a mai spus că există multe chestiuni de interes comun pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii şi, cu siguranţă, Rusia are un rol important în sud-estul Europei.

"A fost implicată în procese de pace din regiune, este parte din Consiliul de implementare a păcii din Bosnia-Herţegovina, sunt şi legături puternice de afaceri, legături interculturale, respectăm şi faptul că Serbia, vecinul nostru, a ales să nu devină un membru al NATO şi că vor ca în acelaşi timp în care negociază cu UE să îşi întreţină şi relaţia cu Rusia, este de asemenea dreptul lor să facă asta. Cu siguranţă, dialogul este cea mai bună cale să mergem mai departe", a adăugat preşedintele Croaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.