”Istoria nu va uita crimele de război” comise în Ucraina, iar ”pacea nu poate exista fără dreptate”, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului European, Charles Michel pe contul de Twitter, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile postate pe contul de socializare al lui Michel îl arată pe fostul premierul belgian în vizită în Ucraina. Una dintre imagini este intitulată ”În Borodeanka”.

”Precum Bucea şi prea multe alte oraşe din Ucraina, istoria nu va uita crimele de război care au fost comise aici. Nu poate exista pace fără dreptate", a scris Charles Michel pe Twitter.

Rusia a dezminţit acuzaţiile referitoarea la crimele de război comise şi susţine că forţele sale nu vizează civili.

Miercuri, Michel a postat o fotografie după ce a sosit într-o gară din capitala Kiev.

”În inima unei Europe libere şi democratice”, a spus el.

Premierul belgian Alexander De Croo a declarat, marţi, că agresiunea Rusiei în Ucraina este ”comparabilă cu cele mai întunecate pagini din istoria noastră europeană”.

El a adăugat că ”a fost sfâşietor să vadă că astfel de lucruri se mai pot întâmpla în Europa” şi că ”nu poate exista impunitate pentru crimele de război”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.