Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis, luni, cancelarului german Olaf Scholz că trebuie să fie depuse toate eforturile pentru a evita ca războiul din Ucraina să se transforme într-o ”situaţie de necontrolat”, relatează postul de radio de stat chinez, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie depuse toate eforturile pentru a evita intensificarea şi extinderea conflictului din Ucraina, care ar putea duce la o situaţie de necontrolat”, i-a transmis preşedintele Xi cancelarului Scholz în cadrul videoconferinţei, potrivit postului de radio de stat chinez.

De asemenea, liderul chinez a invitat Germania să participe la iniţiativa de securitate globală, un cadru larg şi vag, prezentat de Xi în luna aprilie, care susţine principiul ”securităţii indivizibile”, un concept invocat de Rusia cu scopul de a justifica atacul asupra Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.