Preşedintele american Joe Biden s-a folosit de discursul susţinut cu ocazia Memorial Day pentru a apăra democraţia ”imperfectă” a Americii, cerând mai multe eforturi pentru respectarea promisiunii pentru ceea ce a numit ”cel mai mare experiment” din istoria lumii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul susţinut la Arlington National Cemetery, în care s-a referit la dreptul la vot, libertatea de exprimare şi eforturile de a corecta disparităţile economice şi rasiale, Bien a avertizat că democraţia este ”în pericol” în Statele Unite şi în jurul lumii, din cauza forţelor autocratice pe care nu le-a identificat.

"Democraţia este mai mult decât o formă de guvernare, este un mod de a fi, un mod de a vedea lumea. Democraţia înseamnă domnia poporului", a spus Biden într-un discurs pentru a-i onora pe cei 1 milion de americani care şi-au pierdut viaţa în serviciul militar .

"Lupta pentru democraţie are loc în întreaga lume - democraţie şi autocraţie. Lupta pentru decenţă, demnitate, doar simpla decenţă", a spus el.

Vorbind în Amfiteatrul Memorialului Arlington, în mare parte gol, cu ţara aflată încă în pandemia de coronavirus, Biden a spus că 7.036 de oameni au murit în ultimele conflicte americane din Irak şi Afganistan, servind idealurile Statelor Unite şi democraţia ca o formă de guvernare vibrantă.

 ”Au trăit pentru asta, au murit pentru asta. Le datorăm morţilor onoraţi ... toate eforturile noastre depline pentru a perfecţiona Uniunea pentru care au murit”, a spus preşedintele.

Biden a anunţat planurile de a retrage trupele americane din Afganistan în acest an, după cel mai lung angajament american în străinătate. El a subliniat, de asemenea, ceea ce a descris drept guverne autocratice în China şi Rusia drept provocări majore cu care se confruntă Statele Unite.

Deoarece multe state americane lucrează pentru a adopta legi despre care criticii susţin că sunt destinate să suprime votul minorităţilor, Biden a subliniat, de asemenea, necesitatea ca oamenii să aibă dreptul de a vota ”liber, corect şi convenabil” şi ca statul de drept să se aplice ”în mod egal şi echitabil fiecărui cetăţean, indiferent de unde provin sau cum arată. "

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.