Preşedintele Belarusului Alexandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping, a anunţat preşedinţia belarusă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, el va purta discuţii cu Xi Jinping, având pe agendă chestiuni legate de "comerţ, economie, investiţii şi cooperare internaţională", a precizat partea belarusă într-un comunicat, fără a preciza dacă Lukaşenko a ajuns deja la Beijing.

Alexandr Lukaşenko a vizitat deja capitala chineză între sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, o vizită care a fost atent analizată în contextul ofensivei ruseşti din Ucraina.

Deocamdată, preşedinţia belarusă nu a menţionat acest lucru ca fiind unul dintre subiectele care urmează să fie discutate în timpul vizitei.

China, un partener apropiat al Moscovei, nu a condamnat niciodată public Rusia, în ciuda apelurilor Occidentului de a face acest lucru.

Belarus are graniţă comună cu Ucraina şi Rusia, ţări de care este foarte dependentă din punct de vedere financiar şi politic.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.