Preşedintele Bashar al-Assad a declarat că înaintarea forţelor guvernamentale în districtele rebele ale metropolei Alep va schimba complet evoluţia războiului din Siria. Forţele guvernamentale au reuşit să intre miercuri în centrul vechi din Alep, după lansarea unei ofensive extrem de violente împotriva grupărilor rebele, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia de a elibera toată Siria a fost deja luată, iar o parte din această operaţiune este Alepul”, a declarat preşedintele sirian într-un interviu pentru televiziunea al-Mayadeen.

Assad a expliocat că metropola siriană reprezenta ultima speranţă pentru grupările de rebeli şi pentru finanţatorii internaţionali, după eşecul din Damasc şi Homs.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că o eventuală cucerire a metropolei Alep de către forţele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad nu va pune capăt războiului sângeros din Siria. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.