Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a discutat cu administratorul Agenţiei Americane de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, despre probleme urgente ale momentului şi a apreciat că invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Malpass anunţă, într-un tweet, că a discutat cu administratorul Agenţiei Americane de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, ”despre probleme urgente de dezvoltare”.  

”Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi. Vom discuta despre alimente, apă, energie şi alte provocări cu liderii africani din Senegal şi Maroc săptămâna aceasta”, a scris Malpass pe Twitter.  

La rândul său, Samantha Power a transmis că a discutat despre despre modul în care Banca Mondială 
poate contribui la abordarea crizei globale a securităţii alimentare, exacerbată de invazia Ucrainei de către Rusia.  

”Pe măsură ce foamea creşte, la fel creşte tezaurizarea mărfurilor şi măsurile comerciale de protecţie care influenţează şi mai mult preţurile”, a transmis Power.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.