Preşedintele american Joe Biden va călători marţi în Michigan pentru a-şi arăta sprijinul faţă de greva United Auto Workers împotriva producătorilor de automobile din Detroit, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden, un democrat, se consideră un preşedinte pro-sindicate şi vizita sa în stat, cu o zi înainte de cea a fostului preşedinte Donald Trump, va sublinia sprijinul pentru dreptul sindicaliştilor de a acţiona şi de a se angaja în negocieri colective. .

„Marţi, voi merge în Michigan pentru a mă alătura pichetului de grevă şi a fi solidar cu bărbaţii şi femeile din UAW în timp ce luptă pentru o cotă echitabilă din valoarea la a cărei crearea+ au contribuit, a transmis Biden vineri într-o postare pe X. platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter. „Este timpul pentru un acord win-win care să menţină prosperă producţia auto americană cu locuri de muncă bine plătite pentruUAW”, a adăugat el.

Biden candidează pentru a fi reales în 2024 şi probabil se va confrunta cu Trump, care este favoritul pentru nominalizarea la preşedinţia republicană.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump a spus că vizita lui Biden în Michigan este „o operaţie ieftină de imaginie”.

„Singurul motiv pentru care Biden va merge în Michigan marţi este pentru că preşedintele Trump a anunţat că va merge miercuri”, a precizat acesta vineri seară.

UAW l-a invitat vineri pe Biden să viziteze pichetele de grevă.

„Este foarte rar ca un preşedinte să viziteze greviştii”, a spus Jeremi Suri, istoric şi cercetător prezidenţial la Universitatea din Texas din Austin. El a adăugat că nici măcar preşedintele democrat  Jimmy Carter, susţinător al sindicatelor, nu a vizitat niciodatăun pichet de grevă. „Acesta ar fi o schimbare majoră, majoră pentru Biden, să asocieze preşedinţia cu lucrători în grevă, mai degrabă decât să se alăture industriei sau să rămână în afara disputei”, a comentat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.