Plasa de siguranţă privind graniţa irlandeză din acordul Brexitului nu poate fi modificată, consideră preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată fiind de cererile Marii Britanii de a modifica acordul, Kaljulaid a declarat la Conferinţa de Securitate de la Munchen pentru Reuters: "Acest lucru nu este posibil”.

În ceea ce priveşte o limită de timp, ea a adăugat: "Atunci nu va mai fi o plasă de siguranţă. Am căzut de acord că va exista această plasă de siguranţă. Nu poate fi modificată”.

Ea a precizat că este îngrijorată de faptul că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană fără să ajungă la un acord cu blocul european.

"Suntem cu toţii îngrijoraţi ... un Brexit fără acord dacă se va întâmpla, va fi problemă imensă. Ar fi teribil de dificil de administrat”, a precizat Kaljulaid.

Acordul Brexitului negociat de guvernul britanic cu Uniunea Europeană a fost respins categoric de parlamentarii britanici în ianuarie. Motivul acestei decizii este reprezentat de aşa-zisa "plasă de siguranţă” din acord, care prevede că Marea Britanie ar putea rămâne pe termen nedeterminat în uniunea vamală a UE pentru a evita o graniţă strictă între Irlanda şi Irlanda de Nord.

Theresa May a promis parlamentarilor că va încerca să renegocieze acordul Brexitului, însă liderii UE au afirmat în repetate rânduri că acordul nu mai poate fi deschis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.