Un potenţial atac care viza Centrul de radio şi televiziune din localitatea Maiak, din regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a fost neutralizat, relatează agenţia de presă rusă RIA, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (n.r. marţi) la ora 2 dimineaţa a existat o a doua încercare de a sabota Centrul de radio şi televiziune Maiak. O dronă cargo care conţinea 2 kilograme de plastic şi un container de 5 litri cu încărcătură explozivă au fost neutralizate. Dispozitivul exploziv trebuia activat de la distanţă, folosind un semnal radio”, a comunicat postul de televiziune transnistrean TSV, potrivit agenţiei de presă ruse RIA.

Informaţiile nu au putut fi confirmate.

Ministerul de Interne al Transnistriei a anunţat pe 26 aprilie că au avut loc explozii la două turnuri de comunicaţii, în localitatea Maiak din regiunea Grigoriopol, în apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit deschide.md şi CNN.

”La primele ore ale zilei de 26 aprilie au avut loc două explozii în satul Mayak, raionul Grigoriopol: prima la ora 6:40 (ora locală) şi a doua la 7:05”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne, potrivit CNN.

”Oamenii legii şi serviciile de urgenţă transnistrene au fost imediat trimişi la faţa locului... Începând cu ora 9 dimineaţa (ora locală), se ştie că cele mai puternice două antene (radio) sunt nefuncţionale”, se mai arată în comunicat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.