Presa internaţională scrie duminică despre cele două explozii de la staţia de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Crevedia, soldate sâmbătă seara cu un mort şi 57 de răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AFP scrie că 26 dintre răniţi sunt pompieri care interveneau la faţa locului, la această staţie situată la nord de capitala română, potrivit Guvernului.

Cel puţin opt răniţi prezintă răni grave, potrivit unor oficiali medicali.

Peste 20 de vehicule de pompieri au fost trimise la intrvenţie, iar populaţia a fost evacuată pe o rază de 700 de metri, a anunţat într-un comunicat Inspecţia pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Preşedintele român Klaus Iohannis a deplâns pe Facebook o ”trafedie” şi a cerut o anchetă.

Un incendiu  la staţie a cauzat prima explozie, scrie The Associated Press, iar în a doua explozie au fost răniţi cel puţin 26 de pompieri.

GPL-ul este un combustibil folosit de aparate de uz casnic şi ca alternativă la benzină sau motorină de către unele vehicule.

Moartea unei persoane a fost confirmată de către ministrul român al Sănătăţii Alexandru Rafila.

Mai multe persoane cu arsuri au fost transportate la spitale în Bucureşti, iar cel puţin o persoană a fost rănită grav, a anunţat el.

Serviciul român de salvare de urgenţă SMURD a anunţat într-un comunicat că cea de a doua explozie a avut loc la scurt timp după prima.

Directorul Direcţiei pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a anunţat, la rândul său, că cei 26 de pompieri au fost răniţi în a doua explozie.

El a anunţat că locuitorii din zonă au fost evacuaţi pe o rază de 750 de metri în jurul staţiei GPL şi că un rezervo al staţiei risca să explodeze.

O înregistrare video postată pe reţele de socializare surprinde extinderea focului pe un teren adiacent. Mai multe case şi vehicule au fpst avariate de incendiu.

Traficul rutier în zonă a fost închis, a anunţat IGSU, scrie Reuters.

Incendiul a fost controlat duminică dimineaţa, iar Procuratura Generală a preluat investigaţia.

Majoritatea răniţilor fac parte din personalul serviciilor care au intervenit la faţa locului.

Opt persoane au fost intubate, în urma unor arsuri grave, a anunţat Guvernul de la Bucureşti.

”Credem că patru dintre pacienţi vor fi transferaţi mai mult ca sigur la spitale din Italia şi Belgia”, a declarat presei premierul român Marcel Ciolacu după o reuniune de urgenţă a agenţiilor de stat implicate în gestionarea crizei.

Adjunctul ministrului român de Interne, Raed Arafat, coodonatorul intervenţiei, a declarat că staţia GPL nu avea autorizaţie de funcţionare.

GPL-ul este folosit în Europa de Est drept carburant, deoarece este mult mai ieftin ca benzina şi motorina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.