Cei doi cetăţeni britanici şi marocanul deţinuţi în Republica Populară Doneţk (RPD) pro-rusă îşi pregătesc recursurile la sentinţa dată de tribunalul separatist, care i-a condamnat la moarte sub acuzaţia că sunt ”mercenari”, potrivit agenţiei de presă ruse TASS, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţenii britanici Sean Pinner şi Aiden Aslin şi cetăţeanul marocan Brahim Saadoune au fost condamnaţi la moarte la începutul lunii iunie, după ce au fost acuzaţi că au luptat ca ”mercenari” pentru armata ucraineană.

Autorităţile din Republica Populară Doneţk au spus că cei trei bărbaţi erau luptători străini şi au fost reţinuţi de forţele ruse în oraşul Mariupol, din sudul Ucrainei, în luna aprilie.

Agenţia de presă rusă RIA Novosti a relatat că Pinner, Aslin şi Saadoune vor fi omorâţi prin împuşcare.

Avocatul lui Pinner a declarat pentru TASS că echipa ei pregăteşte documente pentru a depune recurs, adăugând că, dacă este respins, va fi depusă o cerere de clemenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.