O înregistrare video de pe camerele de supraveghere, publicată pe reţelele de socializare, ar arăta sfârşitul masacrului de sâmbătă, de pe London Bridge şi Borough Market, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini ar apărea cei trei atacatori - Khuram Butt, în vârstă de 27 de ani, Rachid Redouane, în vârstă de 30 de ani, şi Youssef Zaghba, în vârstă de 22 de ani – încercând să intre într-un pub, însă uşile acestuia erau baricadate.

Ei au atacat apoi un tânăr care trecea prin zonă. Un alt trecător aruncă în ei cu un scaun, încercând să oprească atacul.

Imediat după aceea, o maşină de poliţie intră în cadrul şi trei ofiţeri înarmaţi au sărit din ea pentru a încerca să îl salveze pe bărbatul atacat.

Ofiţerii nu dau nici un semn de ezitare, alergând spre terorişti. Unul dintre ei loveşte şi toboară unul dintre atacatori. Apoi ofiţerul se ridică şi îşi ridică arma.

La numai câţiva metri, un alt atacator aleargă spre un poliţist, încercând să îl înjunghie. Ofiţerii se regrupează şi deschid focul asupra islamiştilor.

Potrivit filmării, au trecut numai 20 de secunde de la sosirea forţelor de ordine până când atacatorii au fost împuşcaţi.

Faptele s-ar fi petrecut în Borough Market, un loc popular în rândul londonezilor şi turiştilor.

Surse citate de The Guardian sub acoperirea anonimatului au confirmat să filmarea este reală.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 60 de gloanţe în direcţia acestora. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.