Un jurnalist local l-a salvat pe premierul ungar Viktor Orban în largul coastei croate, când barca sa gonflabilă a început să piardă aer şi era în pericol să se scufunde, a relatat publicaţia Slobodna Dalmacija, făcând referire şi la declaraţii în care şeful Guvernului de la Budapesta îi îndemna pe maghiari să aleagă Lacul Balaton în locul Mării Adriatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în weekend într-un golf de pe insula Vis de pe coasta Dalmaţiei.

„S-a stricat barca, aşa că l-am dus pe el, pe soţia lui şi pe garda lui de corp la mal”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru ziarul Slobodna Dalmacija.

Vrkic, care a lucrat pentru Slobodna Dalmacija, s-a fotografiat alături de politicianul maghiar.

Orban era într-o dispoziţie bună în pofida incidentului şi a mers apoi la un restaurant, a continuat Vrkic. 

Slobodna Dalmacija îşi începe relatarea amintind de o declaraţie a lui Orban din luna iulie, în care îndemna maghiarii să opteze mai degrabă pentru lacul ungar Balaton decât pentru Marea Adriatică, descurajându-şi astfel compatrioţii să îşi petreacă vacanţele pe coasta croată.

O altă declaraţie invocată de publicaţie este cea în care Orban susţinea că Ungaria nu ar fi avut probleme cu embargoul privind importurile de petrol rusesc, dacă marea nu i-ar fi fost luată.

”Cei care au mare şi porturi au posibilitatea să aducă rezervoare petroliere. Dacă marea nu ne-ar fi fost luată, am avea şi porturi”, a spus premierul ungar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.