Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi, şi premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, au ţinut o conferinţă de presă, joi, pe Capitol Hill. Şmîhal a subliniat că există o serie de nevoi financiare, inclusiv în cazul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, al refugiaţilor ucraineni şi al ”activităţii de curăţare a minelor”. ”Avem nevoie de bani, avem nevoie de tehnologii, avem nevoie de sprijin”, a precizat el. Totodată, Pelosi a reiterat că preşedintele Joe Biden va solicita Congresului să menţină fluxul continuu de armament, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a spus că ucrainenii ”simt un mare sprijin din partea Statelor Unite, a preşedintelui Biden”.

El a discutat despre importanţa sancţiunilor, pe lângă alte forme de ajutor şi a subliniat o serie de nevoi financiare, inclusiv în cazul persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, al refugiaţilor ucraineni şi al ”activităţii de curăţare a minelor”

”Avem nevoie de bani, avem nevoie de tehnologii, avem nevoie de sprijin”, a menţionat Şmîhal.

El a adăugat că oamenii suferă în zonele din proximitatea locurilor de desfăşurare a bătăliilor majore şi au nevoie de ajutor.

 ”Nu există mâncare, apă, electricitate”, a mai precizat premierul ucrainean.

Nancy Pelosi a făcut referire la anunţul preşedintelui Joe Biden potrivit căruia va trimite o cerere oficială Congresului să aprobe un al doilea pachet de finanţare suplimentară pentru Ucraina, spunând: ”Vrem să facem mai mult”.

”Preşedintele a spus că va cere Congresului mai mult. Vom afla ce presupune acest lucru în următoarea zi, aproximativ, cu scopul de a fi abordat (n.r. pachetul de finanţare) cât mai curând posibil săptămâna viitoare”, a mai spus Pelosi.

Oficialul american a lăudat leadershipul lui Biden pe fondul crizei din Ucraina, susţinând că a avut rolul de ”unificator”.

Ea a condamnat acţiunile Rusiei.

”Cuvintele sunt aproape inadecvate pentru a le descrie”, a continuat Pelosi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.