Premierul turc Binali Yildirim a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că orice ţară care îl sprijină pe Fethullah Gulen - acuzat că s-ar afla la originea tentativei de lovitură de stat de la Ankara - va fi considerată în război cu Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Binali Yldirim a avertizat că oricine este de partea lui Gulen "nu va fi considerat un prieten al Turciei şi va fi considerat în război cu Turcia".

Clericul musulman Fetullah Gulen s-a autoexilat în Statele Unite şi, conform BBC, este considerat al doilea cel mai puternic om din Turcia.

De altfel, premierul turc a declarat în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă,  că tentativa de lovitură de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de mişcarea loială clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, deşi gruparea acestuia a condamnat-o.

Gulen  a transmis o declaraţie New York Times prin care neagă implicarea şi condamnă "în cei mai duri termin" lovitura de stat, spunând că guvernele se schimbă democratic, nu prin forţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.