Premierul ucrainean Denis Şmîhal a declarat că războiul Rusiei din Ucraina a creat un teren minat de 250.000 de kilometri pătraţi în ţara sa, relatează lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prezent este cel mai mare teren minat din lume”, a declarat Denis Şmîhal agenţiei de presă Yonhap din Coreea de Sud într-un interviu publicat duminică.

Potrivit lui Şmîhal, câmpurile minate acoperă peste 40% din suprafaţa totală a Ucrainei. „Acest lucru nu numai că îngreunează circulaţia oamenilor, dar provoacă şi perturbări majore în agricultură, una dintre principalele noastre industrii”, a spus el.

Din cauza războiului rusesc, spune el, zonele rezidenţiale sunt cele mai afectate. „Rusia se concentrează pe infrastructura în zonele dens populate”, a adăugat el.

Clădirile industriale precum fabricile chimice şi siderurgice şi infrastructura de transport sunt, de asemenea, printre ţintele ruşilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.